Therapie Gouda

Als je de eerste keer bij mij komt, nemen we de tijd voor je verhaal. Niet alleen wat er nu speelt, maar ook de context. Ook jij, buiten dit wat er nu speelt om. Naast dat ik jou leer kennen, hoop ik dat je in die eerste afspraak bij Therapie Gouda ook mij een beetje leert kennen.

Één van de meest belangrijke succesfactoren van de behandeling is onze samenwerking. Het is dus belangrijk dat het ‘klikt’. Je merkt dat ik in die eerste afspraak je probleem een beetje omdraai. Want, je probleem is een omgekeerd verlangen. En pas als je voor ogen hebt waar je zo ongeveer naartoe wilt, kunnen we samen op weg.

Voorbij goed en fout is een mooie ruimte. Laten we elkaar daar ontmoeten.

In veel gevallen zit de pijn in het afgesneden zijn van jezelf. We hebben bijna allemaal geleerd, van jongs af aan, dat we niet voldoen. Dat hoe je bent niet goed is in deze wereld. Het is een onuitgesproken weten, een onderhuids besef, dat hardnekkig is en veel van je doen (en vooral ook laten) bepaald.

De behandeling van Therapie Gouda is voor een groot deel gericht op het heel maken van jezelf. Dat begint met (weer) leren ontspannen en naar je lichaam luisteren. Ook om je rust te geven in de wervelwind van vragen, problemen en verlangens.

Ik ga met je op onderzoek uit en op ontdekking.

Vervolgens leer je jezelf opnieuw te zien, we onderzoeken hoe je denkt, voelt en handelt en waar dat misschien mis loopt. Vanuit dat eerste onderzoek naar jezelf gaan we de diepte in bij Therapie Gouda. Voor de meeste mensen is dat een regelrechte openbaring en voor iedereen een ontdekkingsreis die inzichten geeft die ze normaal niet voor mogelijk hielden.

Ik gebruik in mijn praktijk Therapie Gouda methoden en technieken die bij jou passen, die je goed liggen. Dat kunnen heel praktische hulpmiddelen zijn en evengoed abstractere droomdagboeken. Je vindt jezelf overal in jezelf. En je vindt waarde, ook in de schaduw, ook waar je geleerd had niet tevreden over te mogen zijn.

Groeien

Alhoewel het in principe om je klacht of probleem gaat, bereiken we in de regel veel meer dan dat bij Therapie Gouda. Mensen voelen zich gegroeid, hebben hernieuwde kracht gevonden, voelen het leven weer.

Therapie Gouda – verschillende klachten en therapieën

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Therapie Gouda. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Bekijk één van de volgende links:

 • Red je relatie met Relatietherapie Gouda
  Met Relatietherapeut Gouda gaan jullie elkaar weer helemaal vinden. Maak nu bij mij een afspraak voor relatietherapie! Bel: 0182 – 70 06 46
 • Psycholoog Gouda behandelt je angstklachten
  Bang voor dingen die kunnen gebeuren, ‘wat als…’. Het houdt je bezig. Het bepaalt je leven. Je gaat situaties uit de weg. Ik weet dat we voor jou een behandeling kunnen samenstellen die werkt.
 • Stress en burnout behandeling bij Psycholoog Gouda
  Je bent niet meer gelukkig in je baan. De dingen waar je eerst energie van kreeg vallen je zwaar. Je bent vermoeid. Ik help je graag om weer de regie in eigen handen te nemen.
 • Hulp bij depressie bij psycholoog Gouda
  Je kan zeker worden geholpen. Om te beginnen help ik je inzicht te krijgen in wat een depressie precies is. Voor veel mensen is dat al heel waardevolen biedt het mogelijkheden zelf aan de slag te gaan.
 • Traumaverwerking bij Psycholoog Gouda
  Met een psycholoog kun je er zeker van zijn dat je alle stappen goed en volledig doorloopt zodat de kans kleiner is dat het trauma later nog eens komt opsteken.
 • Rouw en verliesverwerking in Gouda met Psycholoog Gouda
  Niemand kan jouw pijn ‘wegtoveren’, niemand kan het lichter maken voor jou. Ik kan je helpen er doorheen te gaan. Ik kan je helpen de stappen te zetten om het zorgvuldig en volledig te verwerken.
 • Mindfulness met Mindfulness trainer
  Contact met jezelf. Nu. Ik zet Mindfulness in als onderdeel van de therapie in Gouda. Je leert dan niet de klassieke training, maar we gebruiken aspecten ervan om je te ‘openen’.
 • Last van een negatief zelfbeeld?
  Ik help je het patroon te doorbreken zodat je op eigen kracht leert opnieuw te zien wat je wel kunt, waar je talenten liggen en wat je mogelijkheden zijn. Zo ervaar je stukje bij beetje een nieuwe versie van jezelf.
 • Leer om te gaan met hooggevoeligheid bij Psycholoog Gouda
  Je hebt klachten waarvan je vermoed dat ze met hoogsensitiviteit samenhangen – het beste dat je kunt doen is het met een specialist overleggen, dat kan bij mij bijvoorbeeld. Ook voor vragen over hoogsensitiviteit.
 • Zingeving bij Psycholoog Gouda
  Ben ik dit? Is dit Mijn leven? Goeie vragen. De belangrijkste vragen. Geef jezelf vrijheid en ontdek wie je echt bent. Samen met iemand die weet welke vragen jij aan jezelf zou moeten stellen. Die je een spiegel voor kan houden.

Wat Therapie Gouda voor jou kan doen…

Heb je nog vragen of wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel of mail naar Therapie Gouda.