Relatietherapeut Gouda helpt jullie

Niet jij, niet de ander, zelfs niet jullie?

De relatietherapie begint met een gesprek tussen jullie en mij. Daarin kunnen jullie precies vertellen waarom jullie bij me komen. Ik concentreer mij in dat eerste gesprek op een aantal zaken:

  • Jullie vraag natuurlijk
  • Maar ik wil bijvoorbeeld ook graag zien hoe jullie samen zijn
  • Hoe een typische ruzie tussen jullie er uit ziet

Ik vraag ook of jullie wel écht in relatietherapie willen, want we beginnen niet als jullie niet gemotiveerd zijn. En als laatste druk ik jullie op het hart dat niet de één, noch de ander ‘de vijand’ is, zelfs jullie samen niet. Jullie interactie is de vijand.

Ervaren en beleven

Relatietherapie Gouda is niet gericht op inzicht, maar op ervaring. Natuurlijk kom je dingen te weten, en leer je over jezelf, de ander en jullie relatie, maar het belangrijkste is dat je merkt hoe het voelt. Dat je beleeft hoe de ander het beleeft. Op die manier weet je het niet alleen, maar begrijp je het ook. Ik laat jullie ervaren wat de achtergrond van jullie is, de voedingsbodem en wat de onderliggende emoties zijn.

Emotionele verdieping

Na verloop van tijd vliegen jullie elkaar niet meer om de haverklap in de haren, en kunnen in gesprekken al goed tot elkaar komen. De ervaring leert dat als we op dit punt aangekomen zijn er nog maar weinig terugval is.

Een nieuwe stap zetten bij Relatietherapie Gouda

Nu is het tijd voor de volgende stap. Met zijn drieën bespreken we de kwetsbare emoties, en de gevoelens en verlangens die daarbij horen. We gaan dan ook aan de slag met de verwondingen van jullie relaties zelf. Wat hebben jullie elkaar aangedaan, wat waren jullie verwachtingen, wat was jullie liefde? We verkennen het en werken het allemaal door.

Afronden

Tot slot kijken we bij Relatietherapie Gouda terug naar jullie oorspronkelijke vragen. Je merkt dat het leeuwendeel weg is en dat de rest vrij oppervlakkig blijkt en makkelijk te regelen.

Contact Relatietherapie Gouda

Heb je nog vragen of wil je meer weten over relatietherapie in Gouda? Bel naar 0182-700646.